Waarom Harry Potter Wizards Unite groter wordt dan Pokémon Go

0

Afgelopen week is de nieuwe Harry Potter game aangekondigd. Harry Potter: Wizards Unite zal gemaakt worden door het bedrijf wat ook Pokémon Go en het minder bekende Ingress heeft gemaakt.  Dat Pokémon Go een groot succes was is geen geheim, echter zijn de verwachtingen dat Harry Potter: Wizards Unite dit gaat overtreffen en wel om de volgende redenen.

Niantic heeft geleerd van Pokémon Go

Misschien was Pokémon Go wel een té groot succes voor Niantic. Toen de game net gelanceerd was lagen de servers er regelmatig uit. Ook duurde het lang voordat er updates kwamen die het spel weer interessanter maakten. Ook het fiasco met de meetups in o.a. Amstelveen zijn punten die meegenomen worden in de nieuwe Harry Potter game.

Bekendheid en populariteit

De filmserie is wereldberoemd en heeft miljoenen mensen naar de bioscopen getrokken. De verhaallijnen zitten goed in elkaar en dat wordt ook verwacht van de game. Harry Potter spreek jong en oud aan, wat een enorme spelersgroep kan vormen. De huizen in de films bieden veel leuke opties voor in-game teams. Daarnaast zijn nieuwe personages en mogelijkheden tot nieuwe unieke werelden een optie. En wat dacht je van zwerkbal?

Reacties
Laden..