Harry Potter Wizards Unite wordt in 2019 gelanceerd

0

De makers van de wereldwijde hit Pokémon Go hebben een nieuwe troef in handen. In de loop van 2019 wordt de nieuwe game ‘Harry Potter Wizards Unite’ gelanceerd. Hiermee hoopt het bedrijf opnieuw een breed publiek voor zich te winnen. Gezien de populariteit van J.K Rowlings creatie Harry Potter is de kans groot dat dit gaat lukken.

Eerder werd gedacht dat de game rond de kerst van 2018 zou uitkomen maar helaas is deze verschoven.

Een uitdagende game

Het belooft een uitdagende game te worden. Spelers gaan op pad om een wereldwijd mysterie te ontrafelen. Er moeten toverspreuken worden uitgesproken en al spelend ontmoet je iconische dieren en inspirerende personages. Sporen van magie verschijnen over de Dreuzelwereld op een chaotische manier, zo staat te lezen op de officiële website van het spel. Het is slechts een kwestie van tijd voordat zelfs de meest woedende Dreuzels er lucht van krijgen. Alle heksen en tovenaars worden opgeroepen om de Calamiteit in toom te houden. Poets je toverspreuken op en zorg dat je toverstok klaar staat zodat je je meteen kunt aanmelden zodra de game beschikbaar is.

Gratis download van de game

Zodra ‘Harry Potter – Wizards Unite’ beschikbaar is kan het gratis worden gedownload en geïnstalleerd op je smartphone. Het spel is gemaakt door Niantic in samenwerking met het Portkey Games-label dat onderdeel is van Warner Bros Interactive Entertainment, het bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van games die geïnspireerd zijn op de creaties van J.K. Rowling. Portkey bracht eerder al de game ‘Harry Potter – Hogwarts Mystery’ uit, dat meer dan 41 miljoen keer werd geïnstalleerd.

Niantic scoorde met zijn game ‘Pokémon Go’ een wereldwijde hit. Dit spel  werd maar liefst 750 miljoen keer gedownload. Niantic, aanvankelijk onderdeel van Google, is inmiddels een zelfstandig bedrijf met financiële impulsen van Google, Nintendo en Pokémon Co. De release trailer van ‘Harry Potter – Wizards Unite’ werd onlangs gepresenteerd door Niantic en Warner Bros. Aangezien Harry Potter nog steeds razend populair is en de boeken, games en films nog steeds door velen worden gelezen en bekeken, is de kans groot dat deze nieuwe game wereldwijd een groot succes gaat worden.

Reacties
Laden..