Harry Potter Wizards Unite release datum – Verwachtingen en speculaties

0

Niantic en Portkey games hebben beiden nog geen release datum van Harry Potter Wizards Unite afgegeven. Echter zijn er wel interviews geweest met Niantic CEO John Hanke waarin een aantal mogelijke data naar voren komen waarop de game beschikbaar gesteld kan worden. Het lijkt er steeds meer op dat dit 2019 wordt in plaats van 2018..

Dit is wat we weten tot nu toe over de release datum van Harry Potter Wizards Unite.

Op 8 november 2017 is de officiële persverklaring afgegeven over de ontwikkeling van de game Harry Potter Wizards Unite. Sinds dit persbericht is het lang stil geweest, tot aan april 2018. Toen gaf Hanke aan dat de game gelanceerd zou worden in de tweede helft van 2018. Enkele weken later gaf Hanke aan dat dit meer aan het ‘einde van het jaar’ zou zijn in plaats van juli of augustus 2018. Jammer.

Vorige week is John Hanke geïnterviewd op het Dortmund Safari Zone event voor Pokémon Go over onder andere Harry Potter Wizards Unite. Enkele vragen gingen over de releasedatum van Harry Potter. Een van de vragen was als volgt:

De game kan dit jaar gereleased worden maar het zou ook volgend jaar kunnen worden? ‘Mmhmm’ reageerde Hanke..

Harry Potter Wizards Unite: Speculatie over dé datum

Ten eerste moeten we vast stellen dat Harry Potter Wizards Unite nog niet beschikbaar is in beta. Toen Niantic Pokémon Go in maart 2016 beschikbaar stelde als beta werd de game eind juni officieel gereleased.

Helaas herinneren we ons de vele bugs en server problemen van Pokémon Go..

Ook al zou het spel deze maand uitkomen, Harry Potter Wizards Unite zal niet voor oktober 2018 officieel gereleased worden. Wanneer we dan naar de kalender kijken zijn er nog enkele opties: een release met Halloween. Het is immers een belangrijke feestdag in de belangrijkste landen voor Niantic: de Verenigde Staten en Engeland.

Echter is het in oktober vaak slecht weer in de belangrijkste landen. Een van de ingrediënten van het succes van Pokémon Go was de timing: in de zomer kunnen en willen mensen naar buiten. Het is immers mooi weer en veel mensen zijn vrij.

Harry Potter Wizards Unite release datum: de mogelijke opties

Als we alle feiten op een rijtje zetten blijven er een aantal mogelijkheden over: maart 2019. De lente brengt mooi weer met zich mee in de belangrijkste landen voor Harry Potter Wizards Unite. Daarnaast is maart 2019 nog te overzien qua wachttijd..

De andere optie is juli 2019, specifiek: 31 juli 2019.

31 juli is namelijk de geboortedag van J.K. Rowling én Harry Potter. Daarnaast heeft Niantic ervaring met het lanceren van een game in juli. Juli is midden in de zomer wat betekent: vakantie voor veel mensen en kinderen.

Wat denk jij? Wanneer zal Harry Potter Wizards Unite gereleased worden?

Reacties
Laden..