Harry Potter: Wizards Unite als game beschikbaar in 2018

0

Niantic, het bedrijf achter onder andere Ingress en Pokémon Go gaat een Harry Potter game maken, dat is bekend gemaakt op 9 november 2017. Het grote succes genaamd Pokémon Go kennen we allemaal nog wel van de zomer van 2016. Duizenden mensen liepen, gewapend met hun telefoon, over straat op zoek naar Pokémon. Onlangs is bekend geworden dat het bedrijf een Harry Potter game gaat maken wat vergelijkbaar is met Pokémon Go.

Vorig jaar werd bekend dat de rechten van Harry Potter app door Niantic gekocht waren. Hoewel dat destijds ontkent werd is het nu duidelijk dat het wel degelijk het geval is. De Harry Potter game komt er wel degelijk. Spelers zullen spreuken leren, vechten met legendarische beesten en samen met anderen tegen sterke tegenstanders vechten. Ook zullen bekende personages in Harry Potter: Wizards Unite beschikbaar zijn.

Augmented Reality in Harry Potter Wizards Unite

De game zal, net als Pokémon Go, met name buiten afspelen. De wereld van Harry Potter door jouw telefoon. Je zult spreuken leren, mysterieuze voorwerpen ontdekken en beginnen aan jouw tovenaars carriere. Over de Zweinstein huizen zoals Griffoendor of Huffelpuf is nog weinig bekend. Verwachting is dat dit hetzelfde zal zijn als het kiezen van een team bij Pokémon Go. Omdat Niantic de laatste jaren veel ervaring op heeft gedaan met augmented reality en het succesvol inzetten hiervan zijn verwachtingen hoog gespannen.

De precieze lanceerdatum is nog niet bekend; de verwachting is dat Harry Potter: Wizards Unite beschikbaar is in 2018.

Link naar de officiële update van Niantic: Harry Potter Wizards Unite

 

Reacties
Laden..